Skip to main content
EseményKiemelt hírOktatás

Alternatív Vitarendezési Verseny 2024

By 2024.05.10.július 22nd, 2024No Comments
 
2024. május 7-én hagyomány(újra)teremtő jelleggel került megrendezésre az egyetemisták részére szervezett Alternatív Vitarendezési Verseny szóbeli döntője Budapesten, a Közjegyzők Házában. Az esemény az ELSA Hungary, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara együttműködése és a Bird & Bird Ügyvédi Iroda, valamint a Szecskay Ügyvédi Iroda szakmai támogatása eredményeként valósult meg.
 
A verseny célja az volt, hogy a résztvevő joghallgatók megismerjék és gyakorolják a békés konfliktusmegoldás különböző elméleti gyakorlati módszereit. A rendezvényen több magyarországi jogi egyetem csapata mérte össze tudását és kreativitását: szimulált esettanulmányok segítségével valós események által inspirált konfliktushelyzeteket kellett egy mediációs eljárás keretén belül kezelniük. A zsűri tagjai között elismert mediátorok, gyakorló jogászok és a mediáció mellett elkötelezett szakemberek kaptak helyet, akik szigorú, de támogató szemmel értékelték a versenyzők teljesítményét. A nyertesek értékes jutalomban és szakmai gyakorlati lehetőségekben részesültek.
 
A verseny remek lehetőséget biztosított a hallgatók számára a gyakorlati készségek fejlesztésére, a mediáció népszerűsítésére és a szakmai kapcsolatok építésére. A résztvevők egyöntetű véleménye szerint az esemény hozzájárult ahhoz, hogy jobban megértsék az alternatív vitarendezési módszerek jelentőségét és alkalmazhatóságát a mindennapi és a szakmai életben.
 
Az esemény zárásaként a szervezők bejelentették, hogy reményeik szerint a verseny újra éves hagyománnyá válik, mely évről évre egyre több egyetemi csapatnak nyújt majd lehetőséget a békés konfliktusmegoldás gyakorlására és a szakmai fejlődésre.
 
Minden résztvevőnek ezúton is gratulálunk!